Smart Organic

BIO budyń - chleb świętojański

Zawartość: 200 g
Black Friday
19,99 zł
Nr produktu: SM82
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 21.08.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO mieszanka na budyń z chleba świętojańskiego - niesłodzona, bezglutenowa i wegańska!

     

    Chleb świętojański czy też karob (Ceratonia siliqua) to śródziemnomorska roślina znana z długich brązowych strąków, która jest stosowana jako alternatywa dla kakao, ponieważ zawiera więcej składników odżywczych i sama w sobie jest słodka. Dlatego jest popularnym składnikiem deserów i słodkich potraw – używa się go tak samo jak kakao.

    BIO mieszanka do łatwego przygotowania bezglutenowego puddingu z chleba świętojańskiego z linii Bett'r marki Smart Organic zachwyci każdego, kto ma ochotę na pożywny i smaczny posiłek. Wszyscy miłośnicy odżywiania roślinnego nie pozostaną obojętni, ponieważ mieszanka jest również wegańska i zawiera organiczne składniki.

    Nie znajdziesz więc w nim żadnych nieznanych zanieczyszczeń - tylko proszek z chleba świętojańskiego, skrobia kukurydziana i sól! Co więcej, mieszanka jest pakowana w opakowania nadające się do recyklingu - więc dbasz również o swój ślad środowiskowy.

     

    Pyszny budyń w kilka minut - proste i szybkie przygotowanie!

     

    Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania ten pudding z chleba świętojańskiego jest idealnym rozwiązaniem na pyszne śniadanie lub kolację - przyrządza się go tak samo jak inne puddingi, a ponieważ jest niesłodzony, można go dosłodzić według własnego uznania i z dodatkiem słodzika, który najbardziej Ci odpowiada.

    Budyń można przygotować jako samodzielny posiłek, który na życzenie można wzbogacić owocami, dropsami z czekolady, pastą orzechową, orzechami itp., a także świetnie sprawdza się przy robieniu deserów i wypieków!

  • Stosowanie

    Składniki potrzebne na 1 porcję budyniu:

    • 10 g (1 łyżka stołowa) BIO mieszanki budyniowej,
    • 100 ml wybranego płynu (mleko, woda, napój ziołowy) dla uzyskania jędrnej konsystencji
    • lub 150 ml dla lżejszej i bardziej kremowej konsystencji,
    • dowolny środek słodzący (zaleca się 10-15 g cukru trzcinowego lub kokosowego).

     

    Przygotowanie:

    1. Do pojemnika wlać 20 ml płynu i dodać do niego BIO mieszankę budyniową. Dobrze wymieszać, aż budyń się rozpuści.

    2. Pozostały płyn wlać do pojemnika i dodać pożądaną ilość słodzika. Umieść garnek na gorącej płycie i mieszaj, aż płyn się zagotuje, a słodzik się rozpuści.

    3. Zmniejszyć temperaturę. Do podgrzanego płynu powoli dodawać stopioną mieszankę budyniową i energicznie mieszać, aż zgęstnieje.

    4. Zdjąc przygotowany budyń z palnika i pozwolić mu trochę ostygnąć przed zjedzeniem. Można go jeść tak jak jest lub używać go do przygotowywania domowych wypieków i deserów.

  • Składniki
    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartosć energrtyczna 1370 kJ (324 kcal)
    Tłuszcze 0,5 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0,4 g
    Węglowodany 70 g
    - w tym cukier 8,3 g
    Błonnik pokarmowy 17 g
    Białko 1,7 g
    Sól 0,6 g

     

    Składniki: skrobia kukurydziana*, karob w proszku* (30 %), sól. *z produkcji ekologicznej. BG-BIO-22. Rolnictwo spoza UE.

    Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.

    Ilość netto: 200 g

    Mieszanka wystarcza na 20 porcji (1 porcja = 10 g).

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO budyń - chleb świętojański
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.