Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Acerola to wiecznie zielone drzewo z bujną koroną, które rośnie głównie na obszarach tropikalnych i subtropikalnych w Ameryce i Indiach. Jej owoce mają żywo czerwony kolor, przez co przypominają wiśnie i dziś są uważane za „superowoce”.
Acerola w proszku marki Dragon Superfoods pozyskiwana jest w procesie liofilizacji. Liofilizacja to suszenie w niskiej temperaturze, a dokładniej suszenie przez zamrażanie. Oznacza to, że w specjalnym procesie z głęboko mrożonych owoców aceroli usuwana jest woda.
Liofilizowana acerola zachowuje doskonały smak, kolor, aromat i pierwszorzędne właściwości świeżych owoców. Zachowana zostaje również zawartość witaminy C, która naturalnie występuje w owocach aceroli.
Ponadto witamina C przyczynia się do / pomaga w:
Jak stosować liofilizowaną acerolę BIO w proszku:
Zalecane stosowanie: ½ łyżeczki (5-10 g) dziennie. Proszek z aceroli dobrze komponuje się z szejkami, smoothie, jogurtami. Można użyć proszku w przepisach na pieczenie.
Wskazówka: Aby zachować zawartość witaminy C, nie należy podgrzewać proszku z aceroli.
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1674 kJ / 395 kcal |
tłuszcze | 0,0 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,0 g |
węglowodany | 87 g |
- w tym cukry | 31 g |
błonnik pokarmowy | 8,2 g |
białko | 7,6 g |
sól | 0,05 g |
witamina C | 1700 mg |
Składniki: 100% acerola bio w proszku z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Masa netto: 75 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.