Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Zielona herbata pozyskiwana jest z liści drzewa herbacianego i różni się od czarnej przede wszystkim sposobem produkcji. Herbatę czarną otrzymuje się poprzez fermentację liści rośliny, a herbatę zieloną bez fermentacji, jedynie poprzez obróbkę cieplną liści drzewa herbacianego. Oba rodzaje herbat zaliczane są do prawdziwych herbat, choć różnią się składem, kolorem, zapachem i działaniem.
Również smak różnych rodzajów zielonej herbaty może się różnić, ponieważ w dużej mierze zależy on od klimatu, w którym rośnie drzewo herbaciane, klasy gleby, sposobu przetwarzania i jakości.
Zielona herbata ma przyjemny smak i aromat oraz jest nieco mocniejsza.
Sposób użycia: Torebkę z herbatą zalać 0,25 l wrzątku i odstawić na 2-3 minuty. Aby przygotować wysokiej jakości herbatę, należy zawsze używać nowej torebki herbaty. Zaleca się 3-5 filiżanek herbaty dziennie.
Składniki: 100% zielonej herbaty.
Zawartość: 15 torebek herbaty po 2 g każda
Masa netto: 30 g
Ostrzeżenia: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.