Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Ziarna gorczycy lub gorczyca to nasiona kapusty rzepaku. Mogą być żółte (również białe), brązowe lub czarne.
Gorczyca żółta ma łagodniejszy smak niż czarna i jest lekko pikantna. Ziarna mają pikantny i lekko orzechowy smak. Możesz dodać je do marynowanych warzyw lub stworzyć własną mieszankę curry z innymi przyprawami.
Składniki: żółte ziarna gorczycy* mielone
*z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002, rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 35 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.