Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Witamina B2 lub ryboflawina to rozpuszczalna w wodzie witamina należąca do grupy witamin z grupy B. Uczestniczy w wielu procesach zachodzących w organizmie, dlatego niezwykle ważna jest jego odpowiednia podaż do organizmu.
Występuje w wielu produktach spożywczych, ale najczęściej jest spożywany z jajami, orzechami, produktami mlecznymi, pełnymi ziarnami, a także z warzywami i niektórymi mięsami.
Ryboflawina czyli witamina B2 wpływa na nasz organizm na różne sposoby. Wykazuje działanie przeciwutleniające, ponieważ odgrywa rolę w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ponadto odgrywa rolę w/wpływa na:
Produkt jest suplementem diety.
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka. Połknąć całą kapsułkę, popijając dużą ilością płynu.
1 kapsułka* | % RWS** | |
---|---|---|
Witamina B2 | 100 mg | 7142 % |
*Referencyjna wartość spożycia. **RWS = referencyjna wartość spożycia
Składniki: 5′-fosforan ryboflawiny sodu (witamina B2), hydroksypropylometyloceluloza (HPMC; roślinna otoczka kapsułki).
Zawartość: 90 kapsułek
Ilość netto: 16 g
Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji lub dawki. Suplement diety nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Trzymać z dala od dzieci! Zawiera saszetkę pochłaniającą wilgoć, która nie nadaje się do spożycia. Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.