Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
BIO Cukier kokosowy od FutuNatura powstaje z soku kokosowego - słodkiego płynu przypominającego karmel. Jest to płyn z łodygi kwiatów kokosa, który ostrożnie zbiera się, a następnie powoli podgrzewa, aż zawarta w nim woda całkowicie odparuje i pozostaną tylko kryształki cukru.
Cukier kokosowy jest całkowicie naturalny, odpowiedni dla wegetarian i wegan, nie zawiera sztucznych aromatów ani dodatków.
BIO Cukier kokosowy jest wszechstronny - możesz go używać wszędzie tam, gdzie zwykle używasz zwykłego białego (trzcinowego) cukru.
Naturalny aromat cukru kokosowego przypomina karmel, dlatego jest doskonałym wyborem do wypieku różnego rodzaju deserów (ciasta, babeczki, ciasteczka, muffinki...), a także można go wykorzystać do:
Zestaw zawiera: 3x BIO Cukier kokosowy, 1000 g (razem 3000 g).
Stara cena stanowi cenę w przypadku zakupu wszystkich 3 produktów pojedynczo po cenach regularnych.
Zastosowanie: Cukier kokosowy można stosować zamiast zwykłego cukru do słodzenia napojów, deserów i wszelkich innych potraw lub do zbalansowania smaku słonych potraw.
Średnia wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartosć energetyczna | 1598 kJ / 382 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0 g |
Węgolowodany | 95 g |
- w tym cukier | 93 g |
Błonnik pokarmowy | 2 g |
Białka | 1,1 g |
Sól | 0,6 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: 100 % cukier kokosowy, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Indonezja
Ilość netto: 3 x 1000 g = 3000 g
Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Ponieważ jest to produkt naturalny, wartości odżywcze mogą się różnić w poszczególnych partiach. Po każdym użyciu dobrze zamknij opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 20 °C.
„Cukier kokosowy jest doskonałym naturalnym substytutem cukru.”
„Do słodzenia potraw wybieram cukier kokosowy, aby nie mieć wyrzutów sumienia.”
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.