FutuNatura

BIO Mąka z tapioki

Zawartość: 1000 g
Black Friday
FutuNatura

BIO Mąka z tapioki

Zawartość: 1000 g
Black Friday
  • Manihot esculenta
  • do zagęszczania potraw i pieczenia
  • alternatywa dla białej mąki
34,99 zł 49,99 zł
Nr produktu: FN309
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 20% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 24.04.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,97 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
32,49 zł / szt.
64,98 zł
99,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
29,99 zł / szt.
89,97 zł
149,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Mąka z tapioki - południowoamerykański hit, który stanowi doskonałą alternatywę dla białej mąki.

     

    Mąka z tapioki to skrobia pochodząca z bulw rośliny tapioki (Manihot esculenta), która pochodzi z Ameryki Południowej, głównie z Brazylii. Jest tam również znana pod nazwami maniok, kasawa lub juka...

    Mimo że jest u nas stosunkowo nowością, od dłuższego czasu obecna jest w kuchni południowoamerykańskiej, a jej zastosowanie szybko rozprzestrzeniło się także w kuchni azjatyckiej i afrykańskiej z powodu wszechstronności.

     

    Wszechstronne skrobiowe źródło - używaj jej do zagęszczania zup, sosów, przygotowywania deserów …

     

    Z powodu swojej skrobiowej natury jest popularną alternatywą dla białej mąki i mąki kukurydzianej, zwłaszcza wśród osób stosujących specjalne diety. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi i zapachowi nie wpływa na inne smaki, dlatego możesz śmiało dodawać ją do swoich ulubionych potraw.

    BIO Mąkę z tapioki marki FutuNatura można używać na wiele sposobów:

    • Do zagęszczania potraw, takich jak sosy, zupy, puddingi i inne potrawy. Gdy się podgrzeje, skrobia z tapioki zamienia się w przezroczystą, galaretowatą substancję, która pomaga zagęścić potrawy.
    • Do pieczenia deserów - z mąką z tapioki można przygotować wiele wypieków i potraw.
    • Jako zamiennik dla białej mąki lub mąki kukurydzianej - używaj jej wszędzie tam, gdzie normalnie użyłbyś białej mąki lub mąki kukurydzianej.
  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz 0 g
      w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 86 g
     - w tym cukry 0 g
     - w tym skrobia ≥ 84 g
    Błonnik pokarmowy 0 g
    Białko  0 g
    Sól < 0,02 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki naturalnego pochodzenia.

     

    Składniki: 100 % mąka tapiokowa (Manihot esculenta) w proszku z certyfikowanej ekologicznej uprawy. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Wietnam

    Netto: 1000 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i w temperaturze do 18 °C.

BIO Mąka z tapioki
BIO Mąka z tapioki
34,99 zł
49,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.