Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Wraz z kolendrą, imbirem i kurkumą, kmin rzymski to jedna z najważniejszych przypraw w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej. Jest często stosowany w curry w proszku, napojach, jogurcie, sałatkach (raita) i marynatach.
Uwaga! Kmin to nie to samo co kminek - nazwa jest podobna, jednak kmin ma całkowicie inny smak. Kmin rzymski bywa też nazywany kuminem albo czarnym kminkiem.
Składniki: kmin rzymski*, cały
* z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002, rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 25 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.