Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Triplat, lub inaczej kozieradka (łac. Trigonella foenum-graecum), stosowany jest od starożytności. Dziś jest najczęściej używany jako przyprawa i jest jednym z klasycznych składników mieszanki curry.
Kozieradka jest często stosowana w połączeniu z asafetydą. Lekko gorzki, żółtawy proszek przyprawowy dodawany jest głównie do curry, mieszanek curry i dań z dal.
Składniki: kozieradka*, mielona
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 300 g
Ostrzeżenie: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. W czasie ciąży stosować triplat (kozieradkę) ostrożnie.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.