FutuNatura

BIO Cukier kokosowy

Zawartość: 1000 g
Black Friday
FutuNatura

BIO Cukier kokosowy

Zawartość: 1000 g
Black Friday
  • do pieczenia i gotowania
  • 100 % naturalny słodzik
  • alternatywa dla białego cukru
49,99 zł 59,99 zł
Nr produktu: FN258
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 19% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 25.06.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,39 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
47,49 zł / szt.
94,98 zł
119,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
44,99 zł / szt.
134,97 zł
179,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Cukier kokosowy – naturalny słodzik do codziennego użytku.

     

    BIO Cukier kokosowy od FutuNatura powstaje z soku kokosowego - słodkiego płynu przypominającego karmel. Jest to płyn z łodygi kwiatów kokosa, który ostrożnie zbiera się, a następnie powoli podgrzewa, aż zawarta w nim woda całkowicie odparuje i pozostaną tylko kryształki cukru.

    Cukier kokosowy jest całkowicie naturalny, odpowiedni dla wegetarian i wegan, nie zawiera sztucznych aromatów ani dodatków.

     

    Świetna alternatywa dla zwykłego białego cukru!

     

    BIO Cukier kokosowy jest wszechstronny - możesz go używać wszędzie tam, gdzie zwykle używasz zwykłego białego (trzcinowego) cukru.

    Naturalny aromat cukru kokosowego przypomina karmel, dlatego jest doskonałym wyborem do wypieku różnego rodzaju deserów (ciasta, babeczki, ciasteczka, muffinki...), a także można go wykorzystać do:

    • gotowania dżemów lub soków naturalnych,
    • przygotowywania różnych dań na słodko (pierogi, naleśniki, gofry...),
    • zrównoważenia smaku słonych potraw,
    • słodzenia kawy lub herbaty lub dowolnego napoju...

     

    Wszechstronny i pyszny cukier kokosowy, którego nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni.

  • Stosowanie

    Zastosowanie: Cukier kokosowy można stosować zamiast zwykłego cukru do słodzenia napojów, deserów i wszelkich innych potraw lub do zbalansowania smaku słonych potraw.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza w 100 g
    Wartosć energetyczna 1598 kJ / 382 kcal
    Tłuszcze 0 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0 g
    Węgolowodany 95 g
    - w tym cukier 93 g
    Błonnik pokarmowy 2 g
    Białka 1,1 g
    Sól 0,6 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 100 % cukier kokosowy, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Indonezja

    Ilość netto: 1000 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Ponieważ jest to produkt naturalny, wartości odżywcze mogą się różnić w poszczególnych partiach. Po każdym użyciu dobrze zamknij opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 20 °C.

Opinie naszych klientów

„Do słodzenia potraw wybieram cukier kokosowy, aby nie mieć wyrzutów sumienia.”

Justyna Zybert
Ambasadorka FutuNatury

„Cukier kokosowy jest doskonałym naturalnym substytutem cukru.”

Anika Stępińska
mama blogerka
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Cukier kokosowy
49,99 zł
59,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.