Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Chleb świętojański czy też karob (Ceratonia siliqua) to śródziemnomorska roślina znana z długich brązowych strąków, która jest stosowana jako alternatywa dla kakao, ponieważ zawiera więcej składników odżywczych i sama w sobie jest słodka. Dlatego jest popularnym składnikiem deserów i słodkich potraw – używa się go tak samo jak kakao.
BIO mieszanka do łatwego przygotowania bezglutenowego puddingu z chleba świętojańskiego z linii Bett'r marki Smart Organic zachwyci każdego, kto ma ochotę na pożywny i smaczny posiłek. Wszyscy miłośnicy odżywiania roślinnego nie pozostaną obojętni, ponieważ mieszanka jest również wegańska i zawiera organiczne składniki.
Nie znajdziesz więc w nim żadnych nieznanych zanieczyszczeń - tylko proszek z chleba świętojańskiego, skrobia kukurydziana i sól! Co więcej, mieszanka jest pakowana w opakowania nadające się do recyklingu - więc dbasz również o swój ślad środowiskowy.
Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania ten pudding z chleba świętojańskiego jest idealnym rozwiązaniem na pyszne śniadanie lub kolację - przyrządza się go tak samo jak inne puddingi, a ponieważ jest niesłodzony, można go dosłodzić według własnego uznania i z dodatkiem słodzika, który najbardziej Ci odpowiada.
Budyń można przygotować jako samodzielny posiłek, który na życzenie można wzbogacić owocami, dropsami z czekolady, pastą orzechową, orzechami itp., a także świetnie sprawdza się przy robieniu deserów i wypieków!
Składniki potrzebne na 1 porcję budyniu:
Przygotowanie:
1. Do pojemnika wlać 20 ml płynu i dodać do niego BIO mieszankę budyniową. Dobrze wymieszać, aż budyń się rozpuści.
2. Pozostały płyn wlać do pojemnika i dodać pożądaną ilość słodzika. Umieść garnek na gorącej płycie i mieszaj, aż płyn się zagotuje, a słodzik się rozpuści.
3. Zmniejszyć temperaturę. Do podgrzanego płynu powoli dodawać stopioną mieszankę budyniową i energicznie mieszać, aż zgęstnieje.
4. Zdjąc przygotowany budyń z palnika i pozwolić mu trochę ostygnąć przed zjedzeniem. Można go jeść tak jak jest lub używać go do przygotowywania domowych wypieków i deserów.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartosć energrtyczna | 1370 kJ (324 kcal) |
Tłuszcze | 0,5 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 70 g |
- w tym cukier | 8,3 g |
Błonnik pokarmowy | 17 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,6 g |
Składniki: skrobia kukurydziana*, karob w proszku* (30 %), sól. *z produkcji ekologicznej. BG-BIO-22. Rolnictwo spoza UE.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Ilość netto: 200 g
Mieszanka wystarcza na 20 porcji (1 porcja = 10 g).
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.