Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Porost islandzki (Cetraria islandica) to plecha organizmu symbiotycznego grzyba i glonu. Porosty są najbardziej rozpowszechnione w północnej Europie i Azji, ale bardzo dobrze rozwijają się również na magmowych zboczach Islandii, od których pochodzi ich nazwa.
Dzięki zawartości cennych substancji ma długą tradycję stosowania. Ma przyjemnie gorzkawy smak.
Suszone ziele porostu islandzkiego nadaje się do:
Sposób przygotowania napoju: 2 łyżeczki zalej filiżanką wrzątku (150 ml). Pozostaw pod przykryciem na 10 minut, a następnie przecedź. Herbata jest gorzka i można ją posłodzić.
Składniki: porost islandzki* - suszone ziele.
*Z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo UE. Kraj pochodzenia: Rumunia.
Masa netto: 70 g
Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Negatywne skutki uboczne nie zostały poznane, jest uważany za bardzo bezpieczne ziele. W przypadku nadwrażliwości przerwać stosowanie. Przechowywać szczelnie zamknięty.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.