Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Herbata z melisy była tradycyjnie stosowana do rozmaitych celów już przez naszych przodków. Herbatę wytwarza się z liści melisy lekarskiej i można ją rozpoznać po charakterystycznym przyjemnym zapachu i smaku.
Melisa lekarska (Melissa officinalis L.) to roślina, która niegdyś była używana jako przyprawa i pachnidło. Jej nazwa oznacza w tłumaczeniu „pszczołę”, ponieważ te maleńkie stworzenia uwielbiają ją za jej odurzający zapach. W XVII wieku melisa była używana do przyrządzania słynnej "wody karmelitańskiej" i dopiero wtedy zaczęto z niej robić herbatę - często w połączeniu z sokiem z cytryny, kolendrą lub gałką muszkatołową.
Sposób użycia: Torebkę zalać 0,25 l gorącej wody (90°C) i pozostawić do zaparzenia na 5-10 minut. Aby przygotować wysokiej jakości herbatę, należy zawsze używać nowej torebki herbaty.
Składniki: melisa lekarska (Melissa officinalis).
Zawartość: 15 torebek herbaty po 2 g każda
Masa netto: 30 g
Ostrzeżenia: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.