Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.c
Cynamon cejloński (Cinnammomum zylanicum) lub cynamon prawdziwy wyróżnia się spośród innych rodzajów cynamonu słodkim i wyrafinowanym drzewnym aromatem. Jest popularnym składnikiem deserów, ciast, budyniu ryżowego i lodów.
Cynamon ze względu na swój aromat dobrze komponuje się z owocami i czekoladą, służy do przygotowywania napojów np. grzańca, ponczu, likierów i herbaty.
Możesz go stosować także do potraw słonych - w Indiach jest popularnym składnikiem wielu mieszanek curry.
Składniki: cynamon cejloński*
Pochodzenie: Sri Lanka
Masa netto: 5 sztuk
Ostrzeżenie: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.