Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
BIO brązowy cukier Demerara swoją nazwę zawdzięcza miejscu pochodzenia – pochodzi z Paragwaju. Rozpoznaje się go po jasnym kolorze i przyjemnym, delikatnym zapachu melasy, charakteryzuje się większymi, złocistymi, błyszczącymi kryształkami.
Właśnie ze względu na swoją strukturę jest doskonałym dodatkiem do wszelkich dań i deserów wymagających dodatkowej chrupkości, takich jak bułka tarta, spody czy ciasto na placki, ciasteczka, naleśniki owsiane i tym podobne. Oczywiście możesz nim również osłodzić swój ulubiony gorący napój, inne napoje i potrawy.
Zalety brązowego cukru BIO Demerara:
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartosć energrtyczna | 1683 kJ (396 kcal) |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99 g |
- w tym cukier | 99 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,01 g |
Składniki: Cukier trzcinowy Demerera*. *z produkcji ekologicznej. BG-BIO-22. Rolnictwo spoza UE.
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Ilość netto: 300 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.