Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Proteiny z dyni, czyli białko, pozyskiwane są z nasion dyni i mają postać drobnego proszku lub mąki.
Zwykle najpierw z nasion w procesie zimnego tłoczenia oddzielany jest olej, a następnie pozostałość jest suszona i mielona na proszek proteinowy – usunięte zostają więc tłuszcze, a odsetek białka w produkcie końcowym jest przez to jeszcze wyższy. Proszek zawiera zatem nie tylko białko, ale także wszystkie inne składniki odżywcze zawarte w pestkach dyni.
Zaletą protein z dyni jest to, że są łatwiej trawione i są całkowicie pochodzenia roślinnego.
Są odpowiednie dla sportowców, wegetarian, wegan i idealne dla każdego, kto stosuje się do zaleceń diety LCHF, KETO lub PALEO. Stanowią również doskonały wybór dla wszystkich, którzy ze względu na wzmożoną aktywność fizyczną lub wysiłek umysłowy mają większe zapotrzebowanie na pokarmy białkowe.
Wartość odżywcza na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1794 kJ /437 kcal |
Tłuszcze | 11,3 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 20,5 g |
- w tym cukry | 20,5 g |
Białko | 65,3 g |
Sól | < 0,01 g |
Składniki: mąka z pestek dyni pochodząca z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo UE.
Masa netto: 500 g
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.