Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Ashwagandha (łac. Withania somnifera) to roślina z rodziny psiankowatych (Solanaceae). Często nazywana jest żeń-szeniem indyjskim lub zimową wiśnią. Roślinę można rozpoznać jako niewielki krzew o żółtych, dzwonkowatych kwiatach i pomarańczowo-czerwonych owocach. Jako ciekawostkę warto wspomnieć, że ashwagandha to jedno z najważniejszych ziół ajurwedyjskich, które od wieków wykorzystywane jest do różnych celów. Większość substancji czynnych rośliny znajduje się w korzeniu, z którego często wytwarza się suplementy diety.
Ashwagandha ma właściwości adaptogenne, co oznacza, że w pełni dopasowuje się do organizmu.
Zalecane stosowanie: w razie potrzeby 4-5 g dziennie z wystarczającą ilością wody.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1159 kJ / 227 kcal |
Tłuszcze | 0,3 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 46,9 g |
- w tym cukry | 10,7 g |
Błonnik | 36 g |
Białka | 3,7 g |
Sól | 0,2 g |
Składniki: proszek z korzenia rośliny ashwagandha z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Produkt nie jest odpowiedni dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Produkt nie jest zalecany dla osób z nadczynnością tarczycy. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.