Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Anyż gwiaździsty to popularna przyprawa w Ajurwedzie. Ma kształt gwiazdy z ośmioma wierzchołkami (czasami mniej lub więcej). Na środku każdego ramienia znajduje się małe nasionko.
W świecie zachodnim ze względu na swój słodki aromat jest najczęściej stosowany do wypieków i deserów lub grzanego wina. W Azji jest zaś częściej stosowany w daniach wytrawnych, takich jak zupy, dania warzywne, dania mięsne i curry. Jest również jedną z przypraw chińskiej mieszanki pięciu przypraw.
Składniki: anyż gwiaździsty*, mielony
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 22 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.