FutuNatura

BIO Psyllium - Babka jajowata - łuski

Zawartość: 200 g
Black Friday
49,99 zł 54,99 zł
1,25 zł/dzień
Nr produktu: FN37
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 28.02.2027
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,39 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
47,49 zł / szt.
94,98 zł
109,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
44,99 zł / szt.
134,97 zł
164,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Łuski babki jajowatej - naturalne wsparcie trawienia.

     

    Psyllium lub babka jajowata (łac. Plantago ovata) to roślina, której nasiona są cenione ze względu na zawarty w nich błonnik. W kontakcie z wodą łuski nasienne pęcznieją i tworzą substancję przypominającą żelatynę.

    Babka jajowata jest całkowicie naturalnym źródłem błonnika. Zawarty w niej błonnik dłużej pozostaje w przewodzie pokarmowym, stymulując tym samym zakończenia nerwowe w jelitach, co przyspiesza perystaltykę jelit.

     

    Dlaczego warto wybrać Psyllium marki FutuNatura?

    • pochodzi z certyfikowanej produkcji ekologicznej - certyfikat BIO,
    • wysoka zawartość błonnika pokarmowego – aż 95%,
    • babka jajowata o kontrolowanym indyjskim pochodzeniu,
    • najwyższej jakości i w najlepszej postaci,
    • bez cukru, substancji chemicznych, barwników i organizmów modyfikowanych genetycznie,
    • bez zawartości glutenu.
  • Stosowanie

    Sposób użycia: Wymieszać 1-2 łyżeczki (2,5-5 g) łusek babki jajowatej w szklance (co najmniej 250 ml) wody, soku, herbaty lub dodać do jogurtu, owsianki, zupy lub musli. Można poczekać kilka minut, aż łuski napęcznieją. Po spożyciu należy przyjmować odpowiednią ilość płynów. Zaleca się spożywać co najmniej 30 minut przed każdym posiłkiem.

    Zalecana dzienna porcja: Maksymalna dzienna porcja to 5 łyżeczek (12,5 g).

    Babkę jajowatą należy spożywać co najmniej 1 godzinę przed zażyciem jakichkolwiek leków lub suplementów.

    Wskazówka: W kontakcie z wodą włókna pęcznieją i tworzy się żelowata substancja, którą można również stosować do zagęszczania potraw (na przykład do deserów).

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 840 kJ / 200 kcal
    Tłuszcz 0 g
    - w tym kwasy nasycone 0 g
    Węglowodany 11 g
    - w tym cukry 0 g
    Błonnik 70-86 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: łuski nasion babki jajowatej (Plantago ovata) z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Indie.

    Masa netto: 200 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25°C.

Opinie naszych klientów

„Łuski babki jajowatej to świetny naturalny środek wspomagający trawienie.”

Justyna Zybert
Ambasadorka FutuNatury
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Psyllium - Babka jajowata - łuski
49,99 zł
54,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.