Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Borówki (Vaccinium myrtillus) to charakterystyczne krzewy występujące w Europie z małymi, okrągłymi owocami o lekko kwaśnym smaku. Charakterystyczny ciemnoniebieski kolor nadają im antocyjany, które często są również używane jako barwniki w przemyśle spożywczym.
Borówki w proszku BIO są uzyskiwane poprzez proces liofilizacji, w którym świeże jedzenie jest suszone przez zamrażanie. W ten sposób woda jest usuwana z jedzenia, a zachowany jest autentyczny smak i kolor jedzenia.
Użyj małej łyżeczki liofilizowanych borówek:
:Zalecane użycie: 6 g (1 łyżeczka) proszku dziennie. Proszek można stosować podczas przygotowywania śniadania lub innych pożywnych posiłków.
Średnia wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1463 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 4,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,28 g |
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,88 g |
Węglowodany | 65,5 g |
- w tym cukier | 58,6 g |
Błonnik | 18,6 g |
Białko | 2,8 g |
Potas | 0,36 g |
Sód | 0,04 g |
Składniki: 100 % borówki w proszku (Vaccinium myrtillus), z certyfikowanej produkcji ekologicznej. Rolnictwo spoza UE. SI-EKO-002.
Pochodzenie: Ukraina
Ilość netto: 125 g
Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego stylu życia. Ze względu na naturalne składniki, kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie ma to wpływu na jakość i skuteczność produktu. Po każdym użyciu dobrze zamknij opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w oryginalnym opakowaniu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.