Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Ziarna gorczycy lub gorczyca to nasiona kapusty rzepaku. Mogą być żółte (również białe), brązowe lub czarne.
Ziarna gorczycy czarnej są lekko ostre i mają nieco silniejszy smak niż ziarna gorczycy żółtej. Na początku smażenia podsmaż je na ghee lub oleju. Można je stosować w daniach warzywnych, rybnych i mięsnych. Są również popularną przyprawą do marynat, takich jak pikle czy marynaty.
Składniki: ziarna gorczycy* czarne, całe
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 45 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.