Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Mąka z tapioki to naturalna skrobia otrzymywana poprzez tłoczenie świeżych korzeni manioku (Manihot esculenta), zwanego także kasawą, tapioką lub juką. Jest to południowoamerykańska roślina, która rośnie w klimacie tropikalnym i subtropikalnym.
Manioka jest popularna właśnie ze względu na mięsiste bulwy, z których już Indianie wytwarzali mąkę i soki.
Dlaczego BIO Mąka z Tapioki to niezbędny składnik każdej kuchni?
Zastosowanie: Nadaje się do zagęszczania potraw, takich jak sosy i zupy lub do przygotowywania deserów.
Przeciętna wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energrtyczna | 1519 kJ / 358 kcal |
Tłuszcze | 0,02 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,01 g |
Węglowodany | 89 g |
- w tym cukier | 3,4 g |
Błonnik pokarmowy | 0,9 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | <0,01 g |
Składniki: naturalna skrobia z tapioki pochodząca z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Wietnam.
Ilość netto: 200 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.