FutuNatura

BIO Kakao w proszku

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
FutuNatura

BIO Kakao w proszku

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
  • niesłodzone kakao
  • z palonych ziaren
  • świetne do wypieków
37,49 zł 39,99 zł
Nr produktu: FN174
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.11.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,04 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
34,99 zł / szt.
69,98 zł
79,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
32,49 zł / szt.
97,47 zł
119,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Kakao w proszku - niezbędny składnik każdego cukiernika.

     

    Kakaowiec (Theobroma Cacao), zwany także drzewem kakaowym, to wiecznie zielone drzewo tropikalne. Słynie głównie ze swoich ziaren, z których od tysięcy lat wytwarza się kakao i masło kakaowe.

    BIO Kakao w proszku marki FutuNatura pozyskiwany jest z palonych i łuskanych ziaren kakaowca, które są mielone na proszek. Kakao nie jest słodkie, ponieważ nie ma dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.

     

    Niesłodzone kakao o intensywnym smaku udoskonala smak każdego deseru!

     

    Możliwości wykorzystania kakao w proszku są niezliczone. Wśród najmłodszych cieszy się dużą popularnością jako ciepły napój z mlekiem, ale dobrze komponuje się również w koktajlu czy smoothie. Można go również użyć:

    • jako posypkę (do kaszy manny, ryżu na mleku, płatków owsianych, deserów itp.),
    • do pieczenia (ciast, ciastek, babeczek...),
    • jako składnik sosów do dań wytrawnych,
    • do pysznego czekoladowego puddingu chia,
    • do przygotowywania domowego smarowidła i domowej czekolady.
  • Stosowanie

    Zalecane zastosowanie: Do wypieku ciast, ciastek, babeczek i innych deserów, do przygotowania samodzielnego napoju, jako dodatek do smoothie, jako posypka do różnych dań i deserów.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal
    Tłuszcz 11,0 g
    - w tym kwasy nasycone 6,5 g
    Węglowodany  14,1 g
    - w tym cukry 0 g
    Błonnik 46,0 g
    Białko  24,9 g
    Sól 0,3 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 100% ziarna kakaowca (Theobroma Cacao) w proszku, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Afryka Zachodnia

    Masa netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (15°-20°C), w dobrze wentylowanym pomieszczeniu i chronić przed silnymi zapachami z zewnątrz.

Opinie naszych klientów

„To kakao nie zawiera dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.”

Aleksandra Kosin
mama blogerka

„Razem z dziećmi lubimy dodawać kakao do naszych posiłków.”

Nicola Szychulska
mama blogerka

„Kakao w proszku nadaje się do pieczenia ciast i ciastek, a także jako posypka do deserów."

Patrycja Król
mama blogerka

„Odkryłam kakao bez dodatku cukru w ​​FutuNatura. Dla małych czekoladoholików to coś wspaniałego!”

Wiktoria Pruchnicka
ambasadorka FutuNatury
Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Kakao w proszku
37,49 zł
39,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.