FutuNatura

BIO Babka jajowata (psyllium) - proszek

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
54,99 zł
1,10 zł/dzień
Nr produktu: FN118
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 31.05.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,53 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
52,49 zł / szt.
104,98 zł
109,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
49,99 zł / szt.
149,97 zł
164,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Sproszkowane łuski babki jajowatej – wsparcie trawienia i jelit.

     

    Babka jajowata (Plantago ovata) lub inaczej psyllium to całkowicie naturalne źródło błonnika pokarmowego, które:

    • przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit,
    • wspomaga pasaż jelitowy,
    • wspiera trawienie.

     

    BIO Babka jajowata marki FutuNatura zawiera sproszkowane łuski nasion psyllium, które charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

    Ten błonnik ciężko się trawi, a w kontakcie z wodą pęcznieje, dzięki czemu dłużej pozostaje w układzie pokarmowym. Ma to korzystny wpływ na trawienie.

     

    Psyllium to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, które bez problemu włączysz do swojej codziennej diety.

     

    BIO Babka jajowata (psyllium) od FutuNatura to dla Ciebie wspaniały wybór, ponieważ:

    • zawiera sproszkowane łuski nasion,
    • pochodzi z certyfikowanej uprawy ekologicznej,
    • nie zawiera glutenu
    • nie zawiera cukru, dodanych substancji chemicznych, barwników, organizmów genetycznie modyfikowanych (GMO).

     

    Proszek po prostu dodaj do wody, herbaty lub owsianki.

  • Stosowanie

    Stosowanie: 1-2 łyżeczki (2,5–5 g) proszku wymieszać w filiżance (co najmniej 250 ml) wody, soku, herbaty lub dodać do jogurtu, kaszy, zupy czy musli. Można odczekać kilka minut do napęcznienia. Po spożyciu pić odpowiednio dużo wody.

    Największa dzienna porcja to 5 łyżeczek (12,5 g). 

    Babkę jajowatą spożywać co najmniej 1 godzinę przed przyjmowaniem leków i suplementów diety.

    Doskonale nadaje się do zagęszczania kremów do świeżych wypieków.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 833,5 kJ / 199,2 kcal
    Tłuszcze 0,8 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0,14 g
    Węglowodany 3,7 g
    - w tym cukry 0,2 g
    Błonnik 84,0 g
    Białko 2,1 g
    Sól 0,0 g

    Wartości mogą się różnić z uwagi na zawartość składników pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: sproszkowane łuski nasion babki jajowatej (Plantago ovata) z certyfikowanych upraw ekologicznych. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Kraj pochodzenia: Indie

    Masa netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Babkę jajowatą spożywać co najmniej 1 godzinę przed przyjmowaniem leków i suplementów diety.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Babka jajowata (psyllium) - proszek
54,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.