Dr. Popov

Borówka czarna, suszone owoce, herbata

Zawartość: 50 g
PROMOCJA TYGODNIA
39,99 zł
Nr produktu: POP39
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 15.03.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,11 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Suszone jagody - do zaparzania herbaty.

     

    Niebiesko-fioletowe owoce borówki czarnej (Vaccinium myrtillus), zwane potocznie jagodami, są wyjątkowo smaczne, dlatego czekamy na nie co roku, aż dojrzeją do zbioru w lasach.

    Ze względu na swoje walory suszone jagody stosuje się przez cały rok – przygotowując z nich herbatę.

     

    Prawidłowe przygotowanie i dawkowanie jest szczególnie ważne w przypadku herbat ziołowych. Należy zawsze przygotowywać je zgodnie z instrukcjami dotyczącymi danej rośliny.

    Istnieją trzy sposoby przygotowania ziołowych herbat.
    1. Napar jest najbardziej rozpowszechnioną formą przygotowywania herbat ziołowych. Suszoną roślinę zalewamy wrzątkiem o temperaturze 90 stopni Celsjusza i odstawiamy na 5-15 minut, po czym napar przecedzamy.
    2. Macerat przygotowuje się z ziół, które są bardzo wrażliwe na ciepło. Zalewa się je wodą o temperaturze pokojowej i pozostawia na noc, a następnie przecedza.
    3. Odwar zwykle przygotowuje się z korzeni, kory lub nasion. Zioła zalane zimną wodą najpierw doprowadza się do wrzenia, następnie gotuje przez 10-20 minut i przecedza.

    Jeśli nie jesteś w stanie pić herbaty bez dodatków, dodaj do niej miód lub cytrynę, ale dopiero wtedy, gdy ostygnie na tyle, że będzie letnia - tylko wtedy temperatura nie unicestwi dobroczynnych substancji zawartych w miodzie lub cytrynie.

  • Stosowanie

    Stosowanie: 1 łyżeczkę zalać 250 ml zimnej wody, gotować 3-10 minut, odstawić na 10-15 minut, następnie przecedzić. Suszone owoce można również jeść same.

  • Składniki

    Składniki: owoce borówki czarnej.

    Masa netto: 50 g 

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

    Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 5-25 °C. 

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
Borówka czarna, suszone owoce, herbata
39,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.