
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Arenga pierzasta (Arenga pinnata) to gatunek palmy rosnący w tropikalnych regionach południowo-wschodniej Azji, głównie w krajach takich jak Indonezja, Malezja i Filipiny. Jest znana ze swojego soku, który jest często wykorzystywany do produkcji cukru, a także niektórych napojów alkoholowych (np. tradycyjnego napoju "toddy").
Ponieważ produkcja cukru z arengi pierzastej zapobiega niszczeniu tropikalnych lasów deszczowych w Indonezji, a jednocześnie zapewnia rolnikom uczciwe zarobki, produkt ten ma pozytywny wpływ na środowisko.
Arenga pierzasta nie tylko stanowi ważne źródło pożywienia, ale odgrywa również ważną rolę w lokalnych ekosystemach i praktykach rolniczych, gdyż jej części wykorzystuje się do wyrobu lin, mat, materiałów na pokrycia dachowe i innych materiałów.
BIO Cukier Palmowy marki Smart organic z linii Red Ape to brązowy cukier, wyprodukowany ze 100 % naturalnego soku arengi pierzastej, pochozącej z autochtonicznych lasów indonezyjskich.
Jeśli szukasz alternatywy dla białego cukru rafinowanego, ten BIO cukier palmowy jest dla Ciebie! Można go używać jako dodatku do różnych deserów, a także do dań słonych w celu zrównoważenia słonego smaku.
Można go też używać do słodzenia różnych napojów, takich jak herbata i kawa. W kuchni indyjskiej cukier palmowy stosuje się nawet do słodzenia pikantnych potraw.
Zalety BIO Cukru Palmowego marki Smart organic są następujące:
Zalecane stosowanie: Można używać go jako dodatku do różnych deserów, słonych potraw w celu zrównoważenia słonego smaku lub do słodzenia różnych napojów, takich jak herbata i kawa.
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1619 kJ / 387 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym tłuszcze nasycone | < 0,2 g |
Węglowodany | 93,4 g |
- w tym cukry | 93,1 g |
Błonnik pokarmowy | 1,1 g |
Białko | 1,66 g |
Sól | 0,35 g |
Składniki: 100 % organiczny cukier z arengi pierzastej. *Z produkcji ekologicznej. NL-BIO-01. Rolnictwo spoza UE. Pochodzenie: Indonezja.
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.