Smart Organic

BIO Cukier Palmowy

Zawartość: 250 g
PROMOCJA TYGODNIA
19,99 zł
Nr produktu: SM145
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19,99 zł
-+

Lub zadzwoń i zamów: +48 22 153 03 04

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.06.2026
  • Wysyłka dziś!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Kupując BIO Cukier Palmowy przyczyniamy się do ochrony środowiska.

     

    Arenga pierzasta (Arenga pinnata) to gatunek palmy rosnący w tropikalnych regionach południowo-wschodniej Azji, głównie w krajach takich jak Indonezja, Malezja i Filipiny. Jest znana ze swojego soku, który jest często wykorzystywany do produkcji cukru, a także niektórych napojów alkoholowych (np. tradycyjnego napoju "toddy").

    Ponieważ produkcja cukru z arengi pierzastej zapobiega niszczeniu tropikalnych lasów deszczowych w Indonezji, a jednocześnie zapewnia rolnikom uczciwe zarobki, produkt ten ma pozytywny wpływ na środowisko.

    Arenga pierzasta nie tylko stanowi ważne źródło pożywienia, ale odgrywa również ważną rolę w lokalnych ekosystemach i praktykach rolniczych, gdyż jej części wykorzystuje się do wyrobu lin, mat, materiałów na pokrycia dachowe i innych materiałów.

     

    BIO Cukier Palmowy - świetny zamiennik białego cukru rafinowanego.

     

    BIO Cukier Palmowy marki Smart organic z linii Red Ape to brązowy cukier, wyprodukowany ze 100 % naturalnego soku arengi pierzastej, pochozącej z autochtonicznych lasów indonezyjskich.

    Jeśli szukasz alternatywy dla białego cukru rafinowanego, ten BIO cukier palmowy jest dla Ciebie! Można go używać jako dodatku do różnych deserów, a także do dań słonych w celu zrównoważenia słonego smaku.

    Można go też używać do słodzenia różnych napojów, takich jak herbata i kawa. W kuchni indyjskiej cukier palmowy stosuje się nawet do słodzenia pikantnych potraw.

     

    Zalety BIO Cukru Palmowego marki Smart organic są następujące:

    • posiada lekki owocowy smak z nutą karmelu,
    • nie zawiera tłuszczu,
    • jest bezglutenowy i
    • produkowany bez GMO.
  • Stosowanie

    Zalecane stosowanie: Można używać go jako dodatku do różnych deserów, słonych potraw w celu zrównoważenia słonego smaku lub do słodzenia różnych napojów, takich jak herbata i kawa.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal
    Tłuszcze 0 g
    - w tym tłuszcze nasycone < 0,2 g
    Węglowodany 93,4 g
    - w tym cukry 93,1 g
    Błonnik pokarmowy 1,1 g
    Białko 1,66 g
    Sól 0,35 g

     

    Składniki: 100 % organiczny cukier z arengi pierzastej. *Z produkcji ekologicznej. NL-BIO-01. Rolnictwo spoza UE. Pochodzenie: Indonezja.

    Masa netto: 250 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

BIO Cukier Palmowy
BIO Cukier Palmowy
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2025 | Be Healthy d.o.o.