Smart Organic

BIO Ryż basmati – biały

Zawartość: 500 g
PROMOCJA TYGODNIA
19,99 zł
Nr produktu: SM129
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 15% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 19.09.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Ryż basmati – nieodzowny element codziennej diety w krajach azjatyckich.

     

    Ryż basmati to rodzaj ryżu długoziarnistego, który pochodzi z Azji Południowej. Słowo basmati pochodzi z sanskrytu i oznacza pachnący, co wskazuje na jego charakterystyczny zapach i delikatny smak. Nazywany jest także „królem wszystkich ryżów” i „królem zapachów”. Jest nieodzownym elementem codziennej diety mieszkańców Indii i Pakistanu.

    Ryż Basmati jest wydłużony i wąski, pozostaje twardy nawet po ugotowaniu i nie klei się w porównaniu do innych odmian. Jest dobrym źródłem węglowodanów. Nadaje się do szybkich posiłków, ponieważ jest szybko gotowany i lekkostrawny.

     

    Użyj go jako przystawki, dania głównego lub zrób z nim pyszny deser!

     

    Biały ryż basmati można wykorzystać na wiele sposobów. Może być świetną przystawką lub daniem głównym. Jeśli jest przygotowywany jako danie wytrawne, możesz dodać przyprawy, takie jak kurkuma i czosnek w proszku, lub po prostu posolić. Można go również wykorzystać do przygotowania sałatek ryżowych. Możemy również przygotować wiele deserów, takich jak ryż na mleku i pudding ryżowy. Ryż może być również mielony, a mąki ryżowej można używać do robienia ciasteczek, babeczek, naleśników i nie tylko.

     

    Zalety produktu BIO Ryż Basmati marki Smart Organic:

    • z certyfikowanej produkcji ekologicznej,
    • doskonałe źródło węglowodanów,
    • szybkie przygotowanie,
    • do stosowania w daniach słonych i słodkich.
  • Stosowanie

    Zalecane użycie: Odmierz 1 szklankę ryżu, wrzuć do garnka z zimną wodą i dobrze wypłucz. Umyty ryż moczymy w zimnej wodzie przez 30 minut, następnie dobrze odsączamy. Umieść 14 szklanek wody i jedną łyżeczkę soli w garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać odsączony ryż i zmniejszyć ogień. Przykryj garnek i gotuj przez 15 minut. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na 5 minut. Wymieszaj przed podaniem.

  • Składniki
    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1513 kJ / 357 kcal
    Tłuszcze 3,1 g
    - w tym tłuszcze nasycone 0 g
    Węglowodany 75 g
    - w tym cukier 0,9 g
    Błonnik pokarmowy 2,0 g
    Białko 6,3 g
    Sól 0,01 g

     

    Składniki: BIO ryż basmati z certyfikowanej produkcji ekologicznej (BG-BIO-22). Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Pakistan

    Ilość netto: 500 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Ryż basmati – biały
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.