Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Reishi (Ganoderma lucidum) to grzyb nadrzewny stosowany w tradycji chińskiej od ponad 4000 lat i od stuleci stanowiący ważną część kultury Wschodu. To grzyb jadalny, który rośnie w niektórych częściach Azji, w tym w Chinach, Korei i Japonii.
W chinach grzyb reishi nazywany jest Ling Zhi, u nas otrzymał nazwę lakownica żółtawa od żółtego kapelusza. Jest najlepiej zbadanym naukowo grzybem na świecie. Ze względu na kwaśno-drzewny smak najczęściej spożywany jest w postaci proszku lub nalewki.
Produkt marki Dragon Superfoods zawiera grzyb reishi w proszku, który jest uprawiany zgodnie z kontrolowaną produkcją ekologiczną. Proszek jest w 100% naturalny, wegański i bezglutenowy.
Sproszkowany grzyb reishi można wykorzystać na różne sposoby:
Stosowanie: 1-1,5 g dziennie. Proszek Reishi można po prostu dodać do herbaty, zup, koktajli ...
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1620 kJ / 382 kcal |
tłuszcze | 2,3 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0 g |
węglowodany | 82 g |
- w tym cukry | 0 g |
błonnik pokarmowy | 0 g |
białko | 8,8 g |
sól | 0 g |
Składniki: 100 % bio reishi w proszku z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 100 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.