Art of Nature

Skórka mandarynkowa w proszku

Zawartość: 3 x 3 g = 9 g
Black Friday
9,99 zł
Nr produktu: MT13
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 18% zniżki na cały zakup i bezpłatną wysyłkę powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.11.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,24 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Skórka mandarynkowa - super składnik, który wzbogaci smak Twoich potraw.

     

    Mandarynki rosną na drzewie zwanym mandarynkowcem (Citrus reticulata). Pochodzą z Chin, do Europy zostały sprowadzone dopiero w 1906 roku. Swoją nazwę zawdzięczają fakcie, że tradycyjnie były one podarowane chińskim wysokim urzędnikom - mandarynom.

    Skórki różnych cytrusów, zwłaszcza cytryny i pomarańczy, często są używane jako składniki różnych potraw. Dodają one potrawom specyficzny smak i aromat, dlatego są szczególnie popularne w deserach, takich jak ciasta, ciastka i inne słodkości.

     

    Zmielona skórka mandarynkowa - bogata w błonnik i inne składniki odżywcze.

     

    Skórka mandarynkowa marki Mediterra jest suszona metodą liofilizacji, czyli suszeniem poprzez zamrażanie, dzięki czemu zachowuje się wartość odżywcza i smak. Zachwyci swoimi właściwościami:

    • odpowiednia dla wszystkich, którzy odżywiają się wegańsko lub wegetariańsko,
    • nie zawiera glutenu i innych alergenów,
    • bez dodatku cukru i soli,
    • wysoka zawartość błonnika pokarmowego,
    • uniwersalne urozmaicenie smaku i aromatu Twoich potraw.

     

    Skórkę mandarynkową można również wykorzystać do wytworzenia domowych kosmetyków - do produkcji nalewek, maceratów lub naparów (baz wodnych do kremów) lub bezpośrednio w mydłach, peelingach i maseczkach.

     

    Uniwersalna skórka mandarynkowa w proszku - do zastosowania w diecie lub kosmetyce.

  • Stosowanie

    Zalecane użycie: Dodaj 1 torebkę (3 g) skórki mandarynkowej do różnych potraw i wzbogać ich smak i aromat. Skórkę można również posypać po napojach, deserach, płatkach i innych potrawach.

    Każda torebka (3 g) odpowiada 15 g świeżej skórki mandarynkowej.

  • Składniki
    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1336 kJ / 318 kcal
    Tłuszcz 0,9 g
     - w tym  kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 56,3 g
     - w tym cukry 0 g
    Błonnik 33,8 g
    Białko 4,5 g
    Sól 0,04 g

     

    Składniki: 100 % proszek z mandarynkowej skórki.

    Ilość netto: 3 x 3 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Skórka mandarynkowa w proszku
Skórka mandarynkowa w proszku
9,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.