Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Cynamon cejloński (Cinnamomum zylanicum) obok cynamonu chińskiego jest najczęściej używany w kuchni. Jest to jedna z najstarszych przypraw na świecie, która jest również ważną częścią tradycji ajurwedyjskiej.
Pozyskuje się go z wewnętrznej części kory drzewa zwanego cynamonowcem. Kora drzewa jest najpierw suszona, a następnie formowane są z niej charakterystyczne cylindryczne laski cynamonu. Prawdziwy cynamon cejloński rośnie na Sri Lance, w większości południowej i południowo-wschodniej Azji, na Madagaskarze i Seszelach.
Cynamon cejloński marki FutuNatura pochodzi z ekologicznej uprawy na Sri Lance. Dla łatwiejszego stosowania, jest zmielony na drobny proszek.
Zalety Cynamonu cejlońskiego w proszku marki FutuNatura:
Zalecenia dotyczące stosowania:
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1033 kJ / 247 kcal |
Tłuszcz | 1,24 g |
- w tym kwasy nasycone | 0,35 g |
Węglowodany | 80,6 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 53,1 g |
Białka | 4,0 g |
Sól | 0,01 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: 100% cynamon cejloński w proszku z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym nabiał, produkty sojowe, sezam, mak, słonecznik, seler, gorczycę.
Pochodzenie: Sri Lanka
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej.
„Bardzo lubię dodawać cynamon cejloński do mojej codziennej diety.”
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.