Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Babka jajowata (Plantago ovata) lub inaczej psyllium to całkowicie naturalne źródło błonnika pokarmowego, które:
BIO Babka jajowata marki FutuNatura zawiera sproszkowane łuski nasion psyllium, które charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Ten błonnik ciężko się trawi, a w kontakcie z wodą pęcznieje, dzięki czemu dłużej pozostaje w układzie pokarmowym. Ma to korzystny wpływ na trawienie.
BIO Babka jajowata (psyllium) od FutuNatura to dla Ciebie wspaniały wybór, ponieważ:
Stosowanie: 1-2 łyżeczki (2,5–5 g) proszku wymieszać w filiżance (co najmniej 250 ml) wody, soku, herbaty lub dodać do jogurtu, kaszy, zupy czy musli. Można odczekać kilka minut do napęcznienia. Po spożyciu pić odpowiednio dużo wody.
Największa dzienna porcja to 5 łyżeczek (12,5 g).
Babkę jajowatą spożywać co najmniej 1 godzinę przed przyjmowaniem leków i suplementów diety.
Doskonale nadaje się do zagęszczania kremów do świeżych wypieków.
Średnia wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 833,5 kJ / 199,2 kcal |
Tłuszcze | 0,8 g |
- w tym tłuszcze nasycone | 0,14 g |
Węglowodany | 3,7 g |
- w tym cukry | 0,2 g |
Błonnik | 84,0 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 0,0 g |
Wartości mogą się różnić z uwagi na zawartość składników pochodzenia naturalnego.
Składniki: sproszkowane łuski nasion babki jajowatej (Plantago ovata) z certyfikowanych upraw ekologicznych. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Babkę jajowatą spożywać co najmniej 1 godzinę przed przyjmowaniem leków i suplementów diety.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.