Dr. Popov

PSYLLIUM - Babka jajowata

Zawartość: 500 g
Black Friday
119,99 zł
1,20 zł/dzień
Nr produktu: POP20
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.07.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 3,33 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Plantago ovate, czyli babka jajowata – źródło błonnika i wsparcie trawienia! Ekstra duże opakowanie!

     

    Psyllium to rozpuszczalny błonnik otrzymywany z oczyszczonych nasion babki jajowatej (Plantago ovata). Surowiec pozyskiwany jest z Indii i Iranu, gdzie obecnie uprawia się go najczęściej. Ze względu na wysoką zawartość błonnika w łupinach nasion, tylko one są wykorzystywane do naturalnego wspomagania trawienia. Ponieważ błonnik jest rozpuszczalny w wodzie, pęcznieje w kontakcie z cieczą.

     

    Psyllium lub babka jajowata (łac. Plantago ovata) w naturalny sposób wspiera:

    • trawienie i jelita,
    • poziom cholesterolu we krwi.

     

    Babka jajowata jest źródłem czystego błonnika. Zawarty w niej błonnik jest trudny do strawienia i dlatego dłużej pozostaje w przewodzie pokarmowym, stymulując tym samym zakończenia nerwowe w jelitach, co przyspiesza perystaltykę jelit.

     

    Dlaczego warto wybrać Psyllium marki Dr. Popov?

    • Błonnik zawarty w Psyllium Dr. Popov ma niezwykle wysoką 98 % czystość,
    • Psyllium Dr. Popov jest najwyższej jakości i w najlepszej formie, o czym świadczy również charakterystyczny kolor i tekstura łusek,
    • Dr. Popov jest jednym z pierwszych i najlepszych importerów Psyllium w UE, znanym z unikalnych, wysokiej jakości produktów Psyllium o kontrolowanym indyjskim pochodzeniu.

     

    Inne zalety oryginalnej babki jajowatej:

    • jest w 100 % naturalna,
    • odpowiednia dla wegan,
    • nie zawiera glutenu,
    • zawiera rozpuszczalny błonnik,
    • nie zawiera barwników, cukru i konserwantów,
    • nie uzależnia,
    • nie zawiera chemicznych dodatków.

    Produkt jest suplementem diety.

  • Stosowanie

    Przygotowanie: rano lub wieczorem przed pójściem spać wymieszać 1 do 2 łyżeczek z 250 ml letniej wody i wypić całość na pusty żołądek. Zalecamy picie większej ilości wody. Dla lepszego smaku produkt można również spożywać z herbatą, sokiem owocowym lub innymi napojami. Można go również dodawać do jogurtu, owsianki czy zup. W kontakcie z wodą włókna pęcznieją i tworzy się żelowata substancja, którą można również stosować do zagęszczania żywności (świeże desery - doskonałe rozwiązanie).

    Zalecana kuracja: wypić 1 do 2 łyżeczek babki jajowatej wymieszanej z wodą co najmniej pół godziny przed każdym głównym posiłkiem.

    Dawkowanie: maksymalna porcja do spożycia w ciągu dnia to 5 łyżeczek (ok. 12,5 g) dziennie. Dzieci powyżej 6 roku życia 1 łyżeczka dziennie, należy pamiętać o przyjmowaniu wystarczającej ilości płynów.

  • Składniki

    Składniki: 100 % Plantago ovata (łuski babki jajowatej).

    Masa netto: 500 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 6 roku życia. Produkt może obniżać poziom cukru we krwi. Przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze do 25 °C.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
PSYLLIUM - Babka jajowata
119,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.