Allgäuer

Proteiny z Dyni - BIO

Zawartość: 500 g
Black Friday
59,99 zł
Nr produktu: AOL19
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 20.02.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,67 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Składniki
  • Ogólnie

    Proteiny z dyni – smaczne zwiększenie podaży białka do organizmu. 

     

    Proteiny z dyni, czyli białko, pozyskiwane są z nasion dyni i mają postać drobnego proszku lub mąki

    Zwykle najpierw z nasion w procesie zimnego tłoczenia oddzielany jest olej, a następnie pozostałość jest suszona i mielona na proszek proteinowy – usunięte zostają więc tłuszcze, a odsetek białka w produkcie końcowym jest przez to jeszcze wyższy. Proszek zawiera zatem nie tylko białko, ale także wszystkie inne składniki odżywcze zawarte w pestkach dyni.

    Zaletą protein z dyni jest to, że są łatwiej trawione i są całkowicie pochodzenia roślinnego.

    Są odpowiednie dla sportowców, wegetarian, wegan i idealne dla każdego, kto stosuje się do zaleceń diety LCHF, KETO lub PALEO. Stanowią również doskonały wybór dla wszystkich, którzy ze względu na wzmożoną aktywność fizyczną lub wysiłek umysłowy mają większe zapotrzebowanie na pokarmy białkowe.

     

    Wskazówki dotyczące stosowania:

    • do pieczenia lub gotowania
    • zastąpisz nimi część mąki w przepisie – np. przygotowując naleśniki lub chleb,
    • do zagęszczania i przyprawiania zup i sosów,
    • jako składnik do przygotowania lodów,
    • jako składnik napojów lub koktajli,
    • do przygotowania musli – z jogurtem, kefirem lub mlekiem (roślinnym),
    • do koktajlu białkowego fitness,
    • do wzbogacenia past do smarowania,
    • można też po prostu wymieszać je z sokiem, herbatą lub innym płynem,
    • można je też jeść same!

     

    Zalety protein z dyni Allgäuer: 

    • są pyszne, więc można je też jeść same,
    • 100 % pochodzenia roślinnego,
    • z certyfikowanej uprawy ekologicznych, 
    • idealne we wszystkich przypadkach, gdy chcesz dostarczyć swojemu organizmowi odpowiednią ilość białka,
    • całkowicie naturalne,
    • ponad 60 % białka!
  • Składniki
    Wartość odżywcza na 100 g 
    Wartość energetyczna 1794 kJ /437 kcal
    Tłuszcze 11,3 g
    - w tym tłuszcze nasycone 3,3 g
    Węglowodany 20,5 g
    - w tym cukry 20,5 g
    Białko 65,3 g
    Sól < 0,01 g

     

    Składniki: mąka z pestek dyni pochodząca z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo UE.

    Masa netto: 500 g

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
Proteiny z Dyni - BIO
59,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.