Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Sól morska francuska lub sól morska celtycka to rodzaj soli morskiej, która tradycyjnie jest zbierana w nadmorskich regionach Francji. Produkowana jest tradycyjną metodą, znaną jako „paludier”, która istnieje od ponad 2000 lat. W tej metodzie woda morska gromadzona jest w płytkich basenach o glinianym dnie, a następnie odparowuje za pomocą słońca i wiatru, co oznacza, że sól zachowuje zawartość minerałów z gliny.
W nowoczesnej kuchni francuska sól morska jest elementem, który zachwyca wszystkich współczesnych kucharzy i miłośników jedzenia. Dodaje ona daniom głębi i bogactwa dzięki swojemu składowi i smakowi. Ma typowy kolor szarawy i zawiera dużo wilgoci. Nadaje się do wszystkich dań, od prostych sałatek po różne wyszukane potrawy.
Swoim aromatem zachwyca na całym świecie, ponieważ poprawia smak składników dania. Jest również ceniona ze względu na swoją metodę produkcji, która gwarantuje zachowanie tradycyjnych metod i wspiera społeczności, które od zawsze zajmują się tą branżą.
Korzyści produktu sól morska francuska marki Dragon Superfoods:
Polecane zastosowanie: Francuska sól morska może być używana do dowolnego dania, tak jak zwykła sól kuchenna.
Składniki:sól morska francuska, drobno mielona.
Pochodzenie: Francja
Ilość netto: 500 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.