FutuNatura

BIO Czerwona maca w proszku

Zawartość: 500 g
94,99 zł 109,99 zł
0,95 zł/dzień
Nr produktu: FN172
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 31.08.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 2,64 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
89,99 zł / szt.
179,98 zł
219,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
84,99 zł / szt.
254,97 zł
329,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Czerwona maca - wspiera seksualność i płodność u kobiet i mężczyzn.

     

    Maca (Lepidium meyenii) również peruwiański żeń-szeń to roślina pochodząca z peruwiańskich Andów. Rozwija się na wysokości ponad 4000 m n.p.m., gdzie jest wystawiona na różne wpływy pogodowe i czynniki klimatyczne (duże różnice temperatur, silne wiatry...).

    Ta niezwykle wytrzymała roślina jest spożywana już od ponad 2000 lat. Ceniona była już w Imperium Inków, gdzie stanowiła popularny składnik diety.

    Znanych jest kilka rodzajów macy - żółta, czerwona, fioletowa, czarna... które różnią się nie tylko kolorem, ale i właściwościami odżywczymi. Jednocześnie czerwona maca jest uważana za kobiecą, ale oczywiście każdy może ją stosować.

     

    BIO Czerwona maca w proszku – superfood o wielu pozytywnych efektach.

     

    Korzeń macy jest niezwykle popularny w konsumpcji ze względu na swoje działanie wspomagające:

    • popęd i sprawność seksualną oraz libido,
    • płodność - zarówno żeńską, jak i męską (produkcja i ruchliwość plemników),
    • sprawność fizyczną i umysłową oraz witalność.

     

    BIO Czerwona maca w proszku marki FutuNatura otrzymywana jest poprzez zmielenie suszonych korzeni rośliny maca, która jest uprawiana zgodnie z wytycznymi kontrolowanej produkcji ekologicznej. Proszek jest wolny od jakichkolwiek dodatków i glutenu.

     

    Uniwersalna maca w proszku - do samodzielnego spożycia, jako dodatek do smoothie lub do wypieków.

     

    Proszek czerwonej macy można spożywać samodzielnie lub mieszać z sokiem, koktajlami, jogurtem, zupą i tym podobnymi. Można go również stosować jako dodatek do wypieków.

  • Stosowanie

    Zalecane spożycie i dawkowanie: 1x dziennie wymieszać 1 łyżeczkę proszku (3-5 g) w ok. 200 ml wody i wypić. Proszek można również dodawać do soków lub potraw (jogurtów, zup, koktajli) lub używać go do pieczenia. Zaleca się stosowanie rano.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1477 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz 0,72 g
    Węglowodany 71,1 g
    - w tym cukry 35,2 g
    Błonnik 23,2 g
    Białko 15,4 g
    Sól  16 mg

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.

     

    Składniki: 100% sproszkowany korzeń macy, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Peru

    Masa netto: 500 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Nieodpowiednie dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Przechowywać szczelnie zamknięte, w temperaturze pokojowej, chronić przed silnymi zapachami zewnętrznymi.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Czerwona maca w proszku
94,99 zł
109,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.