Raab Vitalfood

BIO Jarmuż w proszku

Zawartość: 190 g
PROMOCJA TYGODNIA
74,99 zł
5,77 zł/dzień
Nr produktu: RA23
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 74,99 zł
-+

Lub zadzwoń i zamów: +48 22 153 03 04

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.06.2026
  • Wysyłka dziś!
Portfel
Kupując zyskujesz 2,08 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Jarmuż – zielona superżywność o wysokiej zawartości białka i błonnika pokarmowego. 

     

    Jarmuż to zielone warzywo liściaste zaliczane do warzyw kapustnych. Jest jednym z najpopularniejszych warzyw, po które chętnie sięgamy zimą. Jarmuż można jeść ugotowany lub pieczony, ale coraz częściej zastosowanie znajduje również jarmuż suszony, w postaci proszku.

    Suszony jarmuż to doskonały wybór, ponieważ zawiera wszystkie składniki odżywcze, które znajdziemy w świeżych liściach. Ma wszechstronne zastosowanie i wyjątkowo długi okres przydatności do spożycia w porównaniu do świeżego jarmużu.

     

    Dodawaj go do sosów, past do smarowania pieczywa, zup lub użyj do urozmaicenia koloru smoothie czy ciasta.

     

    BIO Jarmuż w proszku pozyskany jest z doskonałej jakości liści jarmużu, które podczas suszenia zachowują swój charakterystyczny smak i zielony kolor. Pochodzi z upraw ekologicznych, jest suszony, a następnie mielony na drobny proszek, który można użyć na różne sposoby: 

    • do przygotowywania zielonych napojów lub smoothie,
    • jako naturalny barwnik do barwienia makaronu lub ciasta na pizzę,
    • do przygotowania zupy, sosu lub dressingu,
    • jako posypkę na risotto, makaron, ziemniaki lub sałatkę.

     

    Jarmuż w proszku o wszechstronnym zastosowaniu, charakteryzujący się niską zawartością tłuszczu.

     

    BIO Jarmuż w proszku marki Raab Vitalfood charakteryzuje się:

    • wysoką zawartością białka i błonnika,
    • uniwersalnością zastosowania,
    • produkcją ekologiczną,
    • długim okresem przydatności do spożycia w porównaniu ze świeżymi liśćmi jarmużu,
    • niską zawartością tłuszczu.

     

    Jarmuż w proszku jest odpowiedni dla każdego, kto jest na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej, a ponadto nie zawiera glutenu ani laktozy.

  • Stosowanie

    Zalecane stosowanie: 14 g dziennie.

    Jarmuż w proszku można wykorzystać do przygotowania zielonych koktajli, soków warzywnych, sosów sałatkowych, zup i innych potraw.

    Do smoothie dodaj około 14 g proszku i wymieszaj z 300-400 ml płynu. Proszek można także użyć do barwienia makaronów, tortów lub ciasta.

  • Składniki
    Średnia wartość odżywcza 14 g* 100 g
    Wartość energetyczna 42 kcal (174 kJ) 293 kcal (1223 kJ)
    Tłuszcze 0,9 g 6,1 g
     - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g 0,9 g
    Węglowodany 2,3 g 16 g
     - w tym cukry 2,2 g 16 g
    Błonnik pokarmowy 4 g 29 g
    Białko 4,1 g 29 g
    Sól 0,09 g 0,61 g
    Wapń 322 mg (40 %**) 2300 mg (288 %**)

    *1 porcja. **% RWS = Referencyjna Wartość Spożycia.

     

    Składniki: 100 % jarmuż w proszku*. *Z certyfikowanej uprawy ekologicznej. DE-ÖKO-001. Rolnictwo UE.

    Masa netto: 190 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Zróżnicowana i zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są niezmiernie ważne. Ze względu na naturalny skład, kolor, zapach i smak poszczególnych partii może się różnić. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, chronić przed światłem i gorącem.

BIO Brukselka w proszku
BIO Jarmuż w proszku
74,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2025 | Be Healthy d.o.o.