Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Ajowan lub ajovan czy też ajavin przypomina w smaku tymianek. Pokruszoną lub zmieloną przyprawę dodajemy do dań indyjskich lub curry. Przyprawa, która w Indiach jest zwykle najpierw prażona przed przygotowaniem, jest często łączona z imbirem i asafetydą. Dobrze komponuje się z ziemniakami, pieczywem, wypiekami, roślinami strączkowymi.
Składniki: Ayowan*, mielony
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 25 g
Ostrzeżenie: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.