
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Pippali lub długi pieprz można stosować czarnego czarnego pieprzu. Ma ostry i pikantny smak, podobny do mieszanki białego pieprzu, gałki muszkatołowej, goździków i kardamonu. Jego pikantny smak ma słodko-ciepły charakter.
Składniki: organiczny pippali, mielony. Z certyfikowanej produkcji ekologicznej. DE-EKO-003. Rolnictwo poza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 35 g
Ostrzeżenie: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.