Dr. Popov

Koper włoski, herbata

Zawartość: 50 g
PROMOCJA TYGODNIA
19,99 zł
Nr produktu: POP47
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 16% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 19.06.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Herbata z kopru włoskiego - popularna wśród dzieci.

     

    Koper włoski (nazwa naukowa Foeniculum vulgare) to roślina, która rośnie również w dzikich warunkach przyrody w obszarze subśródziemnomorskim. Można go rozpoznać po małych, żółtych kwiatach i cylindrycznych owocach, które zawierają nasiona.

    Koper jest szczególnie ceniony właśnie ze względu na swoje nasiona, które są bardzo aromatyczne. Koper włoski znany był już w tradycji starożytnej Grecji i Rzymu, a nawet w Egipcie.

    Nie należy go mylić ze koprem słodkim - jest to roślina spokrewniona, ale stosowana głównie jako warzywo.

     

    Prawidłowe przygotowanie i dawkowanie jest szczególnie ważne w przypadku herbat ziołowych. Należy zawsze przygotowywać je zgodnie z instrukcjami dotyczącymi danej rośliny.

    Istnieją trzy sposoby przygotowania ziołowych herbat:

    1. Napar jest najbardziej rozpowszechnioną formą przygotowywania herbat ziołowych. Suszoną roślinę zalewamy wrzątkiem o temperaturze 90 stopni Celsjusza i odstawiamy na 5-15 minut, po czym napar przecedzamy.
    2. Macerat przygotowuje się z ziół, które są bardzo wrażliwe na ciepło. Zalewa się je wodą o temperaturze pokojowej i pozostawia na noc, a następnie przecedza.
    3. Odwar zwykle przygotowuje się z korzeni, kory lub nasion. Zioła zalane zimną wodą najpierw doprowadza się do wrzenia, następnie gotuje przez 10-20 minut i przecedza.

    Jeśli nie jesteś w stanie pić herbaty bez dodatków, dodaj do niej miód lub cytrynę, ale dopiero wtedy, gdy ostygnie na tyle, że będzie letnia - tylko wtedy temperatura nie unicestwi dobroczynnych substancji zawartych w miodzie lub cytrynie.

  • Stosowanie

    Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (najlepiej świeżo zmielonych nasion) zalać 250 ml wody, zagotować i odstawić na 10 minut. Wypić 1 filiżankę ciepłej herbaty po obiedzie i po kolacji.

  • Składniki

    Składniki: owoce kopru włoskiego.

    Masa netto: 50 g 

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

    Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 5-25 °C. 

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
Koper włoski, herbata
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.