FutuNatura

BIO Cukier z agawy w proszku

Zawartość: 1000 g
Black Friday
FutuNatura

BIO Cukier z agawy w proszku

Zawartość: 1000 g
Black Friday
  • bez dodatków
  • zamiennik cukru
  • do gotowania i pieczenia
74,99 zł 99,99 zł
Nr produktu: FN322
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 20% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 26.04.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 2,08 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
69,99 zł / szt.
139,98 zł
199,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
64,99 zł / szt.
194,97 zł
299,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    BIO Cukier z agawy w proszku - słodzik, który zachwyca na całym świecie.

     

    Cukier z agawy to naturalny słodzik pozyskiwany z rośliny agawy (Agave salmiana). Jest to mięsista roślina, która rośnie głównie na suchych obszarach Meksyku i południowych obszarach Stanów Zjednoczonych, gdzie jest używana do produkcji tekili, mezcalu, pozyskiwania inuliny lub, jak w tym przypadku, jako słodzik.

    Z soku agawy, który znajduje się w środku rośliny, wytwarza się zarówno syrop agawowy, jak i cukier. Oba słodziki mają podobne właściwości i unikalne zalety, do których z pewnością należy ich skład - co najmniej 95% fruktozy!

    Ponadto jest on około 1,5-2 razy słodszy niż zwykły cukier, dlatego można go używać mniej, aby osiągnąć ten sam stopień słodyczy.

    Ma również niższy indeks glikemiczny (GI) niż zwykły cukier, co oznacza, że powoli podnosi poziom cukru we krwi, dlatego jest popularnym wyborem wśród osób z cukrzycą.

     

    Super alternatywa dla zwykłego cukru - także dla osób dbających o poziom cukru we krwi.

     

    BIO cukier z agawy marki FutuNatura ma neutralny smak, bez GMO i sztucznych aromatów, a ze względu na roślinne pochodzenie jest odpowiedni zarówno dla wegetarian, jak i wegan.

    Stanowi doskonałą alternatywę dla białego cukru, ponieważ ze względu na jego właściwości słodzące można go stosować wszędzie, gdzie normalnie używalibyście zwykłego cukru:

    • do przygotowywania różnych słodkich potraw,
    • do słodzenia kawy i herbaty, smoothie oraz innych napojów,
    • do gotowania i pieczenia słodyczy (tortów, ciastek, ciast...),
    • do gotowania dżemów, konfitur i polew,
    • do posypywania ciast - zamiast zwykłego cukru pudru,
    • do wyważania smaku w potrawach słonych.
  • Stosowanie

    Zastosowanie: jako substytut cukru podczas gotowania i pieczenia lub jako dodatek do potraw i napojów (do słodzenia herbaty, kawy, smoothie …).

  • Składniki
    Wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1603 kJ / 400 kcal
    Tłuszcz 0 g
    Węglowodany 100 g
     - w tym cukry 95 g
    Błonnik 1 g
    Białko 0 g
    Sól 0 g

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki naturalnego pochodzenia.

     

    Składniki: agawa (Agave salmiana), maltodekstryna (z tapioki; maksymalnie 5%), z certyfikowanego ekologicznego uprawiania. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE. Pochodzenie: Meksyk.

    Ilość netto: 1000 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego stylu życia. Ponieważ jest to naturalny produkt, wartości odżywcze mogą się różnić między poszczególnymi partiami. Po każdym użyciu dobrze zamknij opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu. Higroskopijna natura cukru może powodować powstawanie grudek, co nie ma to wpływu na jakość produktu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie naszych klientów

„Używam cukru z agawy marki FutuNatura jako alternatywy dla zwykłego cukru, ponieważ ma niższy indeks glikemiczny.”

Ewa Łobodzińska
Ambasadorka FutuNatury
BIO Cukier agawy w proszku
BIO Cukier z agawy w proszku
74,99 zł
99,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.