Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Kakaowiec (Theobroma Cacao), zwany także drzewem kakaowym, to wiecznie zielone drzewo tropikalne. Słynie głównie ze swoich ziaren, z których od tysięcy lat wytwarza się kakao i masło kakaowe.
BIO Kakao w proszku marki FutuNatura pozyskiwany jest z palonych i łuskanych ziaren kakaowca, które są mielone na proszek. Kakao nie jest słodkie, ponieważ nie ma dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.
Możliwości wykorzystania kakao w proszku są niezliczone. Wśród najmłodszych cieszy się dużą popularnością jako ciepły napój z mlekiem, ale dobrze komponuje się również w koktajlu czy smoothie. Można go również użyć:
Zestaw zawiera: 3x BIO Kakao w proszku, 250 g (razem 750 g).
Stara cena stanowi cenę w przypadku zakupu wszystkich 3 produktów pojedynczo po cenach regularnych.
Zalecane zastosowanie: Do wypieku ciast, ciastek, babeczek i innych deserów, do przygotowania samodzielnego napoju, jako dodatek do smoothie, jako posypka do różnych dań i deserów.
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1449 kJ / 346 kcal |
Tłuszcz | 11,0 g |
- w tym kwasy nasycone | 6,5 g |
Węglowodany | 14,1 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 46,0 g |
Białko | 24,9 g |
Sól | 0,3 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: 100% ziarna kakaowca (Theobroma Cacao) w proszku, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Afryka Zachodnia
Ilość netto: 3 x 250 g = 750 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (15°-20°C), w dobrze wentylowanym pomieszczeniu i chronić przed silnymi zapachami z zewnątrz.
„Odkryłam kakao bez dodatku cukru w FutuNatura. Dla małych czekoladoholików to coś wspaniałego!”
„Kakao w proszku nadaje się do pieczenia ciast i ciastek, a także jako posypka do deserów."
„To kakao nie zawiera dodatku cukru, dzięki czemu jego czekoladowy smak jest jeszcze bardziej intensywny.”
„Razem z dziećmi lubimy dodawać kakao do naszych posiłków.”
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.