Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Przyprawy nadają potrawom przyjemny smak i są sercem kuchni ajurwedyjskiej. W Ajurwedzie kojarzone są z równoważeniem sześciu smaków i równoważeniem dosz. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.
Pieprz to roślina pnąca, która może dorastać do 10 metrów wysokości. Jej suszone owoce są używane jako przyprawa. Wyróżniamy pieprz zielony, biały i czarny. Czerwony pieprz, choć nosi tę samą samą nazwę, to zupełnie inna roślina.
Czarny pieprz to najpopularniejsza przyprawa na świecie, a także jedna z najstarszych. Stosowany jest praktycznie we wszystkich zakątkach świata, a dzięki lekko pikantnemu, aromatycznemu smakowi pasuje do niemal wszystkich potraw. Używaj go do dań warzywnych, makaronów, sałatek, sosów i zup.
Składniki: pieprz czarny* cały
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 35 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.