Smart Organic

BIO Soczewica - czerwona

Zawartość: 500 g
Black Friday
19,99 zł
Nr produktu: SM126
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

Black Friday – Skorzystaj z 17% zniżki na cały zakup i bezpłatnej wysyłki powyżej 100 zł.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 05.12.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,56 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 100 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Soczewica – pyszna roślina strączkowa, która powraca na nasze talerze.

     

    Soczewica (Lens culinaris) to roślina strączkowa, która pochodzi z Azji i jest jedną z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Ślady jej stosowania znajdowano już w osadach z epoki kamienia. Po odkryciu Ameryki soczewicę zastąpiła fasola, jednak w ostatnich latach soczewica coraz częściej pojawia się w naszych jadłospisach.

    Soczewica przyjęła swoją nazwę od kształtu, który przypomina soczewkę. Na świecie istnieje wiele rodzajów soczewicy, takich jak brązowa, żółta, czerwona, zielona i czarna. Większość z nich uprawia się dziś w Rosji, Indiach, USA i niektórych krajach europejskich (Włochy, Francja).

     

    Przygotuj pyszne zupy, gulasze lub różne indyjskie potrawy z czerwonej soczewicy.

     

    Soczewicę można przyrządzać na wiele sposobów i stosować jako dodatek do różnych potraw. Soczewica czerwona jest najdelikatniejszym rodzajem soczewicy, dlatego nadaje się na:

    • zupy i gulasze,
    • sosy i puree,
    • domowe smarowidła,
    • dania indyjskie, gdzie jest częstym składnikiem,
    • sałatki oraz jako dodatek do wielu dań.

     

    Mała czerwonawa roślina strączkowa pełna białka i błonnika pokarmowego!

     

    Czerwona soczewica to wyjątkowa żywność, która ostatnio coraz częściej pojawia się w naszej diecie. Cieszy się największą popularnością wśród wegan i wegetarian, którzy spożywają ją najczęściej ze względu na wysoką zawartość białka, a także jest super źródłem białka dla wszystkich osób uprawiających rekreację i sport, które chcą zjeść pożywny posiłek po wysiłku. Jest ceniony w diecie również dlatego, że dzięki dużej zawartości błonnika pokarmowego korzystnie wpływa na trawienie.

     

    Zalety produktu BIO Lentil - czerwień od marki Smart Organic:

    • z certyfikowanej produkcji ekologicznej,
    • wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego,
    • długotrwałe uczucie sytości.
  • Stosowanie

    Zalecane użycie: Opłucz soczewicę przed użyciem. Zagotuj 4 litry wody i wsyp do niej soczewicę. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż soczewica zmięknie. Dobrze odcedź.

    Używaj go do zagęszczania zup i gulaszu, dodawaj do dań warzywnych i mięsnych czy sałatek.

  • Składniki
    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1674 kJ / 396 kcal
    Tłuszcze 0 g
     - w tym tłuszcze nasycone 0 g
    Węglowodany 69 g
     - w tym cukier 0 g
    Błonnik pokarmowy 15 g
    Białko 23 g
    Sól 0,02 g

     

    Składniki: soczewica BIO z certyfikowanej produkcji ekologicznej (BG-BIO-22). Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Turcja.

    Ilość netto: 500 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.

Probiotyk - gumy z kulturami mikrobiologicznymi
BIO Soczewica - czerwona
19,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.