Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Herbata z pokrzywy to jeden z najczęstszych sposobów zastosowania pokrzywy (wśród których jest również przygotowanie kąpieli z tą rośliną). Herbata ma charakterystyczny zapach i smak pokrzywy, a w połączeniu z kilkoma kroplami soku z cytryny jest absolutnie doskonała. Jest to jedna z najbardziej wszechstronnych herbat, którymi można się delektować już od rana – na pusty żołądek.
Pokrzywa to roślina wykorzystywana do różnych celów już przez naszych przodków. Jedni z liści pokrzywy przyrządzali „szpinak” , inni brali z nią kąpiel, kolejni pili herbatę, a jeszcze inni byli przekonani, że najzdrowiej jest po prostu rzucić się w pokrzywy. Za najlepsze i najskuteczniejsze liście pokrzywy uważa się te zebrane na wiosnę.
Herbatą z pokrzywy można się delektować praktycznie o każdej porze, a jej przygotowanie jest szybkie i łatwe.
Sposób użycia: Torebkę zalać 0,25 l wrzącej wody i pozostawić na 5-10 minut do zaparzenia. Aby przygotować wysokiej jakości herbatę, należy zawsze używać nowej torebki herbaty. Zaleca się picie 2–3 filiżanek herbaty dziennie.
Składniki: liście pokrzywy (Urtica dioica).
Zawartość: 15 torebek herbaty po 2 g każda
Masa netto: 30 g
Ostrzeżenia: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym pomieszczeniu, w temperaturze do 25 °C.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.