FutuNatura

BIO Kozieradka - nasiona

Zawartość: 500 g
FutuNatura

BIO Kozieradka - nasiona

Zawartość: 500 g
  • tradycyjna przyprawa ajurwedyjska
  • całe nasiona
  • ekologiczna uprawa
59,99 zł 74,99 zł
Nr produktu: FN310
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 19.07.2026
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 1,67 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Rabat ilościowy

Kup 2 i zaoszczędź
57,49 zł / szt.
114,98 zł
149,98 zł
Kup 3 i zaoszczędź
54,99 zł / szt.
164,97 zł
224,97 zł

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Fenugreek - tradycyjna przyprawa ajurwedyjska dla przyjemnego smaku potraw.

     

    Kuchnia ajurwedyjska jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Podczas przygotowywania jedzenia dużą uwagę zwraca się na jakość produktów spożywczych, samopoczucie kucharza, zgodność produktów z porami roku oraz wpływ produktów na nasze ciało.

    Fenugreek, triplat lub kozieradka (Trigonella foenum-graecum) to roślina jednoroczna, która jest jednym z kluczowych składników kuchni ajurwedyjskiej. Jest używana od wieków i stanowi klasyczny składnik mieszanki curry.

     

    W postaci całych nasion - z wieloma możliwościami przygotowania.

     

    Ekologiczne nasiona fkozieradki marki Futunaturauprawiane ekologicznie i charakteryzują się różnymi możliwościami zastosowania:

    • do przyprawiania zup, sosów, chleba, ziemniaków, ryżu i warzyw,
    • jako dodatek do sałatek i fasoli,
    • w postaci herbaty,
    • jako ciepły okład,
    • do produkcji aromatycznych kiełków.

     

    Przyprawa ajurwedyjska, coraz częściej obecna także w naszych kuchniach.

     

    Użycie triplatu ciągle wzrasta także w krajach zachodniego świata. Jego lekko gorzki smak doskonale pasuje do makaronu, ryżu, kurczaka oraz nawet do ziemniaków. Dodaje się go także do serów, marynat i dań wegetariańskich charakterystycznych dla kuchni egipskiej, indyjskiej i orientalnej.

    Wiele osób próbuje również kiełkować nasiona fenugreeka i następnie spożywa je w postaci mikrozieleni, ponieważ uważa się, że w ten sposób zapewniają sobie również wiele korzystnych właściwości, którymi się ono charakteryzuje.

  • Stosowanie

    Zalecane zastosowanie: Możesz przygotować herbatę, używać ich w przepisach lub dodać do różnych potraw (sałat, jogurtów, twarożków, smoothie).

  • Składniki
    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1398,7 kJ / 333,9 kcal
    Tłuszcz 6,4 g
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
    Węglowodany 33,8 g
     - w tym cukry 0 g
    Błonnik 24,6 g
    Białko 23 g
    Sód 67 mg

    Wartości mogą się różnić ze względu na składniki naturalnego pochodzenia.

     

    Składniki: 100 % nasiona kozieradki (Trigonella foenum-graecum) z certyfikowanej ekologicznej uprawy. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

    Pochodzenie: Egipt

    Netto: 500 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Ze względu na naturalne składniki, kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić, co nie wpływa na jakość i skuteczność produktu. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i w temperaturze do 20 °C.

Nasiona lucerny greckiej
BIO Kozieradka - nasiona
59,99 zł
74,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.