Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Imbir (Zingiber officinale) to roślina przyprawowa, która najlepiej rozwija się w strefach tropikalnych i subtropikalnych i pochodzi z Indii i Chin. Z tego powodu już od wielu lat jest nieodzowną częścią tradycji chińskiej, indyjskiej i ajurwedyjskiej.
Jest to jedna z najstarszych przypraw na świecie, bardzo popularne jest również stosowanie świeżego korzenia imbiru. Dzięki ostremu, lekko pikantnemu i niezwykle aromatycznemu smakowi doskonale nadaje się do urozmaicenia różnych potraw.
BIO Imbir w proszku marki FutuNatura pozyskiwany jest z korzenia imbiru pochodzącego ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych.
BIO Imbir w proszku od FutuNatury można stosować na niezliczoną ilość sposobów:
Zalecane spożycie i dawkowanie: W zależności od potrzeb do 1 łyżeczki proszku (3-5 g) dziennie. Imbiru można używać również jako przyprawy do dań słodkich i słonych, do przygotowania herbaty czy wypieków.
Średnia wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1493 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 4,94 g |
- w tym kwasy nasycone | 1,13 g |
Węglowodany | 69,11 g |
- w tym cukry | 3,80 g |
Błonnik | 37,83 g |
Białka | 9,23 g |
Sól | 0,43 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki pochodzenia naturalnego.
Składniki: 100% imbir (Zingiber officinale) w proszku, z certyfikowanej produkcji ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Indie
Masa netto: 250 g
Ostrzeżenie: Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Ponieważ jest to produkt naturalny, wartości odżywcze mogą się różnić w poszczególnych partiach. Po każdym użyciu należy dobrze zamknąć opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.