Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Żołądek i trawienie - herbata łączy w sobie kombinację dwóch ziół o korzystnym działaniu. Mięta pieprzowa i krwawnik pospolity to zioła o długiej historii stosowania do rozmaitych celów. Połączone w herbacie na żołądek i trawienie, w kombinacji z piołunem, lukrecją gładką i nasionami kopru włoskiego zapewniają przyjemny smak i aromat herbaty.
> Mięta pieprzowa (Mentha x piperita L.) jest szczególnie popularna w formie herbaty. Niewiele osób wie, że mięta pieprzowa jest w rzeczywistości hybrydą, ponieważ powstała przez skrzyżowanie mięty wodnej i mięty zielonej.
> Krwawnik pospolity (Achillea millefolium) od dawna był używany jako dodatek do różnych potraw oraz jako aromat przy warzeniu piwa, z pewnością jednym z najczęstszych sposobów wykorzystania krwawnika jest przygotowanie herbaty.
Sposób użycia: Torebkę zalać 0,25 l wrzątku i pozostawić do zaparzenia przez 5-10 minut. Herbata nie powinna się gotować. Pić ciepłą i niesłodzoną herbatę 3 razy dziennie po posiłku. Aby przygotować wysokiej jakości herbatę, należy zawsze używać nowej torebki herbaty.
Składniki: łodygi mięty pieprzowej 60,0%, łodygi krwawnika 15,0%, owoce kopru włoskiego, łodygi piołunu, lukrecja. (Herba mentha piperitae, Herba millefoli, Fructus foeniculli, Herba artemisiae, Glycyrrhiza glabra).
Zawartość: 20 torebek herbaty po 1,5 g każda
Masa netto: 30 g
Ostrzeżenie: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Nie nadaje się dla dzieci poniżej 3 lat. Zawiera lukrecję – osoby cierpiące na nadciśnienie powinny unikać nadmiernego spożycia.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.