Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Szałwia to wszechstronne zioło i przyprawa o niezwykle bogatej historii stosowania już od czasów Rzymian, którzy uważali ją za świętą roślinę. Jej łacińska nazwa to Salvia officinalis.
Najczęściej wykorzystuje się liście rośliny, również w kulinarii. Najlepsze działanie szałwii uzyskuje się przygotowując z niej herbatę szałwiową.
Prawidłowe przygotowanie i dawkowanie jest szczególnie ważne w przypadku herbat ziołowych. Należy zawsze przygotowywać je zgodnie z instrukcjami dotyczącymi danej rośliny.
Jeśli nie jesteś w stanie pić herbaty bez dodatków, dodaj do niej miód lub cytrynę, ale dopiero wtedy, gdy ostygnie na tyle, że będzie letnia - tylko wtedy temperatura nie unicestwi dobroczynnych substancji zawartych w miodzie lub cytrynie.
Produkt jest suplementem diety.
Przygotowanie i zalecana dzienna porcja: 1-2 łyżeczki zalać 250 ml wrzątku, przykryć i moczyć jeszcze 15 minut. Odcedzić. Pić nie więcej niż 3 razy dziennie.
Masa netto: 50 g
Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 5-25 °C.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.