Intenson

Tapioka kulki

Zawartość: 150 g
PROMOCJA TYGODNIA
14,99 zł
Nr produktu: INT55
-+

Lub napisz i zamów na: info@futunatura.pl

PROMOCJA TYGODNIA - Skorzystaj z 15% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
  • Produkt jest w magazynie
  • Najlepiej zużyć do: 30.11.2025
  • Wysyłka dzisiaj!
Portfel
Kupując zyskujesz 0,37 zł
Korzyści
Darmowa wysyłka powyżej 199 zł
Prezent gratis powyżej 249 zł
Metody płatności
paymentsMetody płatności
Cena dostawy
InPost, GLS

Informacje o produkcie

Ogólnie Stosowanie Składniki Ostrzeżenia
  • Ogólnie

    Kulki z tapioki – świetne źródło złożonych węglowodanów.

     

    Tapioka to podłużne korzenie rośliny manioka (Manihot esculenta), która rośnie w Ameryce Południowej, Indiach Zachodnich i innych częściach świata, takich jak Indonezja i Australia. Tubercje tapioki są od wieków używane w diecie rdzennych mieszkańców jako główne źródło węglowodanów.

     

    Tapioka w postaci kulek – wszechstronny dodatek do słonych i słodkich potraw.

     

    Kulki z tapioki są popularnym źródłem złożonych węglowodanów, szczególnie wśród zwolenników zdrowego stylu życia, którzy lubią eksperymentować z nowymi, nietypowymi składnikami.

    Są wykonane z korzeni manioki i zazwyczaj używane w kuchni azjatyckiej, gdzie mają wszechstronne zastosowanie i są częścią popularnego napoju Bubble Tea. Mają neutralny smak, dlatego świetnie komponują się zarówno z słodkimi, jak i słonymi potrawami.

     

    Przygotujcie domowy napój Bubble Tea i cieszcie się smakiem.

     

    Kulki z tapioki można używać na różne sposoby:

    • do zagęszczania sosów lub zup
    • w deserach, zwłaszcza w budyniach,
    • jako dekoracja różnych potraw,
    • także jako zamiennik ryżu,
    • w popularnym napoju Bubble Tea (mieszanka herbaty i mleka z dodatkiem owoców, soków i miękkich kulek z tapioki).

     

    Kulki z tapioki – interesujące roślinne jedzenie, które staje się coraz bardziej popularne.

  • Stosowanie

    Przygotowanie: Przepłucz kulki i namocz je w mleku przez około 20 minut. Następnie gotuj je w tej samej cieczy na wolnym ogniu, aż zmiękną, ciągle mieszając.

    Gotowe kulki można użyć jako dodatek do zup, sosów, do dekoracji deserów i w tzw. napoju bubble tea.

  • Składniki
    Wartość odżywcza na 100 g
    Wartość energetyczna 1487 kJ / 354 kcal
    Tłuszcze 0,1 g
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 87,8 g
     - w tym cukry 3,3 g
    Błonnik pokarmowy 0,9 g
    Białko 0,2 g
    Sól 0,003 g

    Składniki: kulki tapioki (98% skrobi, 2% wody).

    Pochodzenie: Tajlandia

    Ilość netto: 150 g

  • Ostrzeżenia

    Ostrzeżenie: Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w dobrze zamkniętym opakowaniu.

Tapioka - kulki
Tapioka kulki
14,99 zł
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.