Strona wykorzystuje pliki cookies w celu poprawy komfortu użytkowania i dostarczania treści. Niektóre są niezbędne do prawidłowego działania witryny, inne zaś są opcjonalne. Więcej informacji
Mąka z tapioki to skrobia pochodząca z bulw rośliny tapioki (Manihot esculenta), która pochodzi z Ameryki Południowej, głównie z Brazylii. Jest tam również znana pod nazwami maniok, kasawa lub juka...
Mimo że jest u nas stosunkowo nowością, od dłuższego czasu obecna jest w kuchni południowoamerykańskiej, a jej zastosowanie szybko rozprzestrzeniło się także w kuchni azjatyckiej i afrykańskiej z powodu wszechstronności.
Z powodu swojej skrobiowej natury jest popularną alternatywą dla białej mąki i mąki kukurydzianej, zwłaszcza wśród osób stosujących specjalne diety. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi i zapachowi nie wpływa na inne smaki, dlatego możesz śmiało dodawać ją do swoich ulubionych potraw.
BIO Mąkę z tapioki marki FutuNatura można używać na wiele sposobów:
Średnia wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1440 kJ / 344 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 86 g |
- w tym cukry | 0 g |
- w tym skrobia | ≥ 84 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | < 0,02 g |
Wartości mogą się różnić ze względu na składniki naturalnego pochodzenia.
Składniki: 100 % mąka tapiokowa (Manihot esculenta) w proszku z certyfikowanej ekologicznej uprawy. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Wietnam
Netto: 1000 g
Ostrzeżenie: Przechowywać poza zasięgiem dzieci! Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i w temperaturze do 18 °C.
Poniedziałek - czwartek: 8.00 - 16.00
Piątek: 8.00 - 14.00
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.
Możliwość opłaty kartą. Bezpieczeństwo danych osobowych zapewnia kodowanie SSl.